office@amm.co.me +382 67 933 000

Nemanja Nikolić, generalni direktor hotela Hilton i član IO i UO Asocijacije menadžera Crne Gore

Najveći izazov turističkih kompanija bio je sačuvati najvažnije resurse – zaposlene

  1. Ocjena poslovanja u protekloj godini, problemi i izazove koje ste imali

Prethodna godina se po svim segmentima može okarakterisati kao izuzetno kompleksna i izazovna u svim segmentima poslovanja. Kriza izazvana pandemijom korona virusa je suprotno očekivanjima nastavila svoj jaki uticaj na sve privredne grane, a posebno na turizam i ugostiteljstvo kao stratešku granu crnogorske privrede. 

Ako bi željeli jednom riječju da opišemo prethodnu godinu to je neizvjesnost koja nas je pratila iz mjeseca u mjesec. Svakako, s obzirom na nivo problema sa kojim smo se susreli, možemo reći da je godina relativno uspješna i da je pratio oporavak turističkog tržišta. Svakako, taj oporavak će još dugo trajati, jer glavni uzrok problema nije otklonjen i ne nazire se kada bi mogao biti otklonjen. Ono što je karakteristično za proteklu godinu je promjena ustaljenih načina ponašanja svih klijenata i promjena bazičnih pravila industrije koja su dovela do toga da proces planiranja gotovo da nije moguć. Sa druge strane, situaciju je znatno iskomplikovala i neadekvatna reakcija države i nas građana na problem pandemije, pa smo dugo bili i broj jedan po broju zaraženih po broju stanovnika na svijetu.

Sve ovo je uticalo na promjenu, kako volumena, tako i strukture biznisa što je od nas zahtijevalo značajno prilagođavanje. Ono što se pored ovih objektivnih okolnosti pokazalo kao veliki problem, je nerazumijevanje situacije u kojoj smo se našli, kako od strane države/lokalne uprave, tako i od finansijskih institucija. Skromna podrška države, izostajanje podrške od lokalne uprave i nemilosrdnost bankarskog sektora prema industriji koja čini 35% GDP-ja je nešto je ostalo kao upečatljivo.

Najveći izazov turističkih kompanija je bio da prežive i sačuvaju najvažniji resurs, zaposlene. Kada neko oduzme 85% tržišta, riječ je o eksternom šoku koji rijetko ko preživi. Svakako iz krize smo dosta naučili i prevazišli sebe u pronalasku rješenja za ovu ekstremno komplikovanu situaciju.

  1. Planovi i procjene uslova poslovanja u 2022. godini

Kao što sam rekao planiranje u ovim uslovima je gotovo nemoguće, međutim, polazna tačka mora biti neka vrsta plana za 2022. godinu. Moja očekivanja su da će se problem sa pandemijom bar primaći kraju i da će država na sistematski način da se pozabavi ovom privrednom granom, te da će se napraviti plan za obnovu turističke privrede Crne Gore, koji će ići u više pravaca, počev od agresivnog ponašanja na tržištu prodaje, do konkretnih finansijkih injekcija za motor razvoja crnogorske ekonomije. Samo sinhronizovana akcija privrede, države i državnih tijela (Nacionalna turistička organizacija, lokalne turističke organizacija i sl.), može dovesti do oporavka crnogorskog turizma i prestizanje nivoa koji smo imali 2019. godine.

Očekujem i da će se pokrenuti pitanje rješavanja drugih važnih infrastrukturnih projekata, koju su značajni za razvoj crnogorske turističke privrede (aerodromi, dalji razvoj nacionalne avio kompanije i sl.).

Ukoliko situacija ne izmakne kontroli, očekujem da se do kraja ove godine uslovi poslovanja normalizuju i da u 2022. godini dostignemo nivo 80% prihoda iz 2019. godine. Svakako očekujem mnogo više optimizma i strateških poteza sa državnog nivoa koji će osnažiti industriju.

  1. Kako ocjenjuješ rad AMM-a i na čemu sugerišeš da se AMM fokusira

Razmjena iskustva i razmatranje važnih tema za biznis zajednicu sa renomiranim i najboljim iz svojih branši je svakako dobar model za kreiranje boljeg ambijenta za biznis zajednicu u Crnoj Gori. Rad Asocijacije menadžera je usmjeren na povezivanje i razmjenu informacija među najboljim menadžerima u Crnoj Gori.

Fokus Asocijacije mora biti davanje povratne informacije ili inputa državi za kreiranje što boljeg ambijenta za privatni biznis, jer je upravo stvaranje ambijenta ključ razvoja jedne ekonomije. Jedna država koja želi ekonomski da napreduje, ima itekako veliki potencijal, mora definisati precizna i jednostavna pravila igre za biznis zajednicu. Mi smo često išli drugim putem, putem regulacije svega, čak i onoga što nema smisla da se reguliše. U tom dijelu očekujem da Asocijacija nastavi da otvoreno i transparentno saopštava stavove biznis elite u Crnoj Gori.

  1. Novogodišnja poruka menadžerima i preduzetnicima

Ja bih svojim kolegama poručio da nastave da se ujedinjuju, iako to nama često zna da bude problem po mnogim pitanjima, da zajedno pomognemo državi da nas razumije i da definišemo pravila koja će pomoći da se riješe hronični nedostaci biznis ambijenta u Crnoj Gori. Takođe, poručio bih da nastave da ulažu u znanje i ljude, jer na taj način dugoročno postaju konkurentni, a samim tim i uspješni.

Share this:

Andjela Radosavovic