office@amm.co.me +382 67 933 000

Britanska ambasadorka Karen Medoks posjetila Asocijaciju menadžera Crne Gore

Ujedinjeno Kraljevstvo može pomoći na polju upravljanja u javnom i privatnom sektoru

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković susreo se danas sa britanskom ambasadorkom u Crnoj Gori Nj.E. Karen Medoks. Sastanku su prisustvovale i Dubravka Popović – savjetnica za Program za konflikte, stabilizaciju i bezbjednost, Anđela Radosavović – izvršna direktorica AMM-a i Aleksandra Radojević – potpredsjednica AMM-a za međunarodnu saradnju i projekt menadžment.

Na sastanku je razgovarano o unapređenju menadžerskih i liderskih znanja, kao i vještina u privatnom i javnom sektoru, snaženju uloge žena u poslovnoj i društvenoj sferi na liderskim pozicijama, digitalnoj transformaciji kao i drugim aktivnostima koje AMM stavlja u fokus svog djelovanja.

Ambasadorka Medoks je istakla da britanska Vlada prepoznaje ove prioritete i rado podržava inicijative u ovoj oblasti, kao i sektoru obrazovanja čiju digitalnu transformaciju podržava kroz intervencije Britanskog savjeta u Crnoj Gori. Razgovaravši o uspostavljanju Diplomatsko poslovnog foruma AMM-a, ambasadorka je prepoznala značaj dijaloga između diplomatskih predstavništava i poslovne zajednice, u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijenta za strane investicije. 

Zajednički su konstatovane mogućnosti saradnje u cilju povezivanja britanskih i crnogorskih menadžera i unaprijeđenja saradnje u oblasti kriznog menadžmenta.