office@amm.co.me +382 67 933 000

PKS i AMM: Ojačati zajedničku podršku kompanijama koje sve više posluju regionalno

Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije i Budimir Raičković, predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, na današnjem sastanku uoči sjednice Upravnog odbora Komorskog investicionog foruma, dogovorili su intenzivniju saradnju i veće uključivanje asocijacija menadžera u aktivnosti na regionalnom planu i realizaciju zajedničkih projekata.

„Želimo još više da angažujemo potencijale menadžera i asocijacija menadžera, kako bismo ojačali zajedničku podršku kompanijama koje sve više posluju regionalno, a ne samo lokalno“, rekao je Marko Čadež, posle sastanka sa predsjednikom Asocijacije manadžera Crne Gore.

„Svi naši članovi aktivni su kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori i u drugim državama Zapadnog Balkana i ovo je priprema za intenzivnije uključivanje menadžera i asocijacija u podršku privredi“, dodao je predsjednik PKS.

Raičković, koji je i predsjednik Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope, ukazao je na značaj saradnje te asocijacije i Privredne komore Srbije, naročito na planu regionalne saradnje, kako bi se iskoristili svi raspoloživi potencijali i unaprijedila privredna saradnja između Srbije i Crne Gore, posebno na regionalnom planu. „Posebno je značajna realizacija zajedničkih projekata na nivou regiona Zapadnog Balkana, naročito onih koji su usmjereni na digitalnu transformaciju, upravljanje ljudskim resursima i na podizanje konkurentnosti i crnogorske i srpske privrede“, ukazao je Raičković.

Datum: 14.05.2021. godine.