office@amm.co.me +382 67 933 000

Potvrđen prijem u Evropsku i Svjetsku konfederaciju menadžera

Na Kongresu Evropske i Svjetske konfederacije menadžera, koji je juče završen u Lisabonu, Asocijaciji menadžera Crne Gore je jednoglasno ratifikovano članstvo u Evropskoj konfederaciji menadžera CEC i potvrđen prijem u Svjetsku konfederaciju menadžera CIC. U okviru Generalne skupštine CEC-a izabran je novi predsjednik Ludger Feliks Rame. U skladu sa  statusom punopravnog članstva Skupština CEC-a je ratifikovala nominaciju predsjednika Asocijacije menadžera Budimira Raičkovića za člana Izvršnog odbora i Steering Committee-a Evropske i svjetske konfederacije menadžera.

„Bitno je da smo na ovom Kongresu dobili status ne samo punopravnog članstva nego i mjesto u najvišim organima upravljanja u Evropskoj i svjetskoj konfederaciji menadžera. Prepoznati smo kao dobri partneri i jedna od najproaktivnijih asocijacija u regionu sa naglašenom tendecijom rasta kako članstva tako i aktivnosti. Tu ratifikaciju u Evropsku, odnosno prijem u Svjetsku konfederaciju možemo posmatrati kao kontinuiranu podršku kolega iz Evrope i svijeta. Na Kongresu je potenciran značaj učestvovanja u izradi zajedničkih projekata koji će donijeti značajne benefite crnogorskim menadžerima ali i privrednicima”, kazao je Raičković.

Predsjednik Skupštine Asocijacije menadžera Milutin Nino Radulović je istakao da su crnogorski menadžeri već ušli u Evropu izborom u najviše organe upravljanja međunarodnih asocijacija, te da pred rukovodstvom te organizacije predstoje novi zadaci.

Da naši menadžeri mogu mnogo ponuditi kolegama iz svijeta smatra i novoizabrani predsjednik Evropske asocijacije menadžera, Ludger Feliks Rame.

„Mislim da mi kao tradicionalne članice EU i vi kao zemlja kandidat za EU imamo puno toga da naučimo jedni od drugih. Sa našim kapacitetima možemo mnogo da učinimo i dorinesemo kako ekonomskom tako i društvenom razvoju Evrope. To je dvosmjerna ulica. Evropa i svijet su se značajno promijenili i naravno mijenjaće se i dalje okolnosti u kojima živimo i radimo. Rješenje za krizu sa kojom se svi suočavamo nalazi se upravo u saradnji, razmjeni iskustava, digitalnoj revoluciji, ali ipak prava istina je da rezultat može dati samo naporan rad“, kazao je on.

Datum: 30/05/2015