office@amm.co.me +382 67 933 000

Uručena najprestižnija poslovna nagrada na nacionalnom nivou

Na centralnoj svečanosti održanoj u Podgorici, dodijeljene su godišnje nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore najuspješnijim menadžerima/kama, preduzetnicima/cama i poslodavcima za 2022. godinu.

Dobitnice i dobitnici nagrade AMM-a dolaze iz različitih sektora kao što su: prerada i proizvodnja hrane, ICT, hotelijerstvo, telekomunikacije, transport, građevinarstvo i trgovina. Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2022. godini su ostvarili izuzetne poslovne rezultate i krasi ih rast zaposlenosti, investicija, prihoda i dobiti. Izabrane biznis liderke i lideri i kompanije koje vode su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, kulturi, sportu i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što je Upravni odbor posebno cijenio.

U ime organizatora AMM-a, skupu se obratio predsjednik Asocijacije gdin Budimir Raičković koji je između ostalog istakao “Ono što krasi ove ljude koji su danas dobitnici, jeste priča o istrajnosti, o obrazovanim ljudima, ljudima koji su ispunili svoje vizije, ali i priča da jako poštuju one koji ih najviše podržavaju a to su porodice. Namjerno kažem porodice jer bez toga nema napretka. Zašto Asocijacija menadžera podržava sve mjere, sve kompanije koje jako brinu o svojim zaposlenima, jer upravo bez dobro motivisanih i zadovoljnih zaposlenih koji imaju balans u privatnom i poslovnom životu  – nema rezultata. Zato su ove kompanije između ostalih, izabane da budu danas među najboljima od najboljih.

Raičković je takođe istakao da moramo kao društvo da povedemo računa o onima zbog kojih sve ovo radimo. Moramo da damo šansu mladim ljudima i da svi kao društvo krenemo u veću humanizaciju.”

Na svečanosti su govorili, novoizabrani predsjednik Jakov Milatović i predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović koji je otvorio ceremoniju. Skupu su prisustvovali i ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kao i zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Danilo Šaranović. Ambasadori i visoki predstavnici stranih predstavništava u Crnoj Gori: Ambasada SAD-a, Velike Britanije, Francuske, Italije, Austrije, Mađarske, Grčke, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Kine, kao i UNICEF-a.

Takođe skupu su prisustvovali predstavnici crnogorskih poslovnih organizacija i kompanija, a isti su ispratili najznačajniji crnogorski mediji.

Nagrada je uručena sledećim laureatkinjama i laureatima, a ujedno i crnogorskim biznis liderkama i liderima za 2022. godinu:

Menadžerka godine u velikim preduzećima:

Tatjana Mandić – izvršna direktorica – Mtel d.o.o. Podgorica

Menadžeri godine u akcionarskim društvima:

Nebojša Šćekić – izvršni direktor – Sava osiguranje a.d. Podgorica

Vasilis Panagopoulos – glavni izvršni direktor – Jugopetrol a.d. Podgorica

Menadžeri godine u oblasti korporativnog upravljanja:

Nemanja Nikolić – izvršni direktor – Hotel Hilton (Hotel CG d.o.o. Podgorica)

Ljilja Pižurica – izvršna direktorica tržišta Crne Gore i Albanije – Neregelia d.o.o. Podgorica

Menadžer godine u srednjim preduzećima:

Đorđije Goranović – osnivač i izvršni direktor – Mesna industrija Goranović d.o.o. Nikšić

Menadžeri godine u malim preduzećima:

Božidar Jokić – vlasnik i izvršni direktor – Agromont d.o.o. Nikšić

Vladan Tabaš – osnivač i izvršni direktor – Čikom d.o.o. Podgorica

Menadžer godine u mikro preduzećima:

Ivan Šoć – osnivač i projekt menadžer – Five Group d.o.o. Podgorica

Mladi menadžer godine:

Miloš Klikovac – izvršni direktor – Klikovac d.o.o. Podgorica

Preduzetnici godine:

Gojko Bajović – osnivač i generalni direktor – Okov d.o.o. Podgorica

Blagota Radović – osnivač i član Odbora direktora – Zetagradnja d.o.o. Podgorica

Naj poslodavac po mjeri djece i porodice:

One Crna Gora

Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju:

Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Crne Gore

Nagrada za životno djelo:

Vlastimir Golubović  

Specijalno priznanje za doprinos menadžmentu i uvođenje standarda po mjeri djece i porodice pripalo je Branku Mitroviću, izvršnom direktoru kompanije One Crna Gora.