office@amm.co.me +382 67 933 000

Ana Martinović

Predsjednica Odbora za PR i marketing, Članica Predsjedništva

Ana Martinović se profesionalno bavi komunikacijama već 20 godina. Upravljala je odnosima s javnošću u oblastima kulture, poreza i telekomunikacija. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta, radi u kabinetu gradonačelnika Podgorice. Od marta 2002. godine bila je PR menažerka Kulturno -  informativnog centra "Budo Tomović". Za crnogorsku ekonomiju 2003. godina je bila veoma značajna jer se uvodi PDV. Tada prelazi u Poresku upravu na mjesto načelnice Odsjeka za edukaciju javnosti i vodi kampanju “Uzmite račun”. Tada pohađa obuke u zemlji i inostranstvu iz odnosa s javnošću, a posebno ističe studijsku posjetu Americi, jer u Washingtonu uči od PR menadžera State Department-a, Pentagona, Washington Posta...

  1. godine izabrana je za predstavnicu Crne Gore u udruženju IOTA. Od maja 2007. godine radi u telekomunikacijama - kompaniji MTEL.
  2. godine završava Londonsku školu za odnose s javnošću. 2015. godine dobija priznanje ProPR AWARDS za doprinos razvoju struke u Crnoj Gori. 2018. godine izabrana je za predsjednicu odbora za PR i marketing Asocijacije menadžera Crne Gore.
Završava magistarske studije na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, a kao svoj najveći uspjeh ističe troje djece: Vuka, Marka i Jelenu.