office@amm.co.me +382 67 933 000

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban?

Privredna komora i Asocijacija Menadžera brojnim aktivnostima koje imaju za cilj podsticanje promjene ustaljenog načina razmišljanja i poslovanja, kao i prepoznavanje, usvajanje i intenzivniju primjenu digitalnih tehnologija od strane većeg broja crnogorskih privrednika i javne uprave, preko Odbora udruženja informacionih i komunikacionih tehnologija (OU ICT PKCG) i Odbora za digitalnu transformaciju (ODT AMM)  nastavljaju sa realizacijom niza aktivnosti.

Prepoznajući značaj uvođenja i šire primjene ePoslovanja  u Crnoj Gori, na prvom mjestu eRačuna

dana 14.05.2021. u 10 sati

organizujemo panel

ePoslovanje: Šta je to eRačun i zašto nam je potreban?

na kojem predstavnici države i javne uprave, predstavnici privrede, predstavnik Privredne komore Slovenije i Digitalne koalicije Slovenije, dati odgovore na pitanja:

šta je to eRačun, zašto nam je potreban, koji su to benefiti koje dobijamo korišćenjem eRačuna i, generalno, primjenom  ePoslovanja, da li nacionalna zakonska regulativa podržava ePoslovanje ili je neophodno uvođenje izmjena,  kako do najboljeg nacionalnog standarda zajedničkog za privredu i javnu upravu, kakvo je iskustvo u zemljama Evropske unije i primjeri dobre prakse, koji su rezultati naših dosadašnjih aktivnosti  realizovanih sa ciljem uvođenju eRačuna u Crnoj Gori,  kakvi su dalji planovi i sl.

Ovom prilikom upućujemo poziv predstavnicima privrede i javne uprave za učešće na panelu.

Panel će biti održan u prostorijama Privredne komore, a biće moguće pratiti ga i putem ZOOM platforme. U cilju uspješne pripreme panela, a u skladu sa epidemiološkim mjerama, molimo Vas da potvrdite svoje učešće popunjavanjem prijave, najkasnije do srijede 12.05.2021. godine na sljedećem LINK-u  S obzirom da je broj mjesta ograničen, molim Vas da na prijavi odaberete opciju prisustva. U slučaju da ste birali opciju prisustva u sali Komore, a kapaciteti budu već popunjeni, na mail adresu, koju ste unijeli u prijavi, naknadno će Vam biti upućen pristupni link za online praćenje panela.

Kako bi smo  omogućili svima da daju vrijedne informacije u vezi sa eRačunima iz sopstvene perspektive, pripremili smo ANKETU, koju Vas molimo da popunite. Rezultate ankete analiriraćemo na panelu.

Share this:

Andjela Radosavovic