office@amm.co.me +382 67 933 000

Raičković kao nezavisna i nestranačka ličnost kvalitetno rješenje za prvog čovjeka PKCG

Izvršni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore jednoglasno podržao kandidaturu svog prvog čovjeka za predsjednika Privredne komore Crne Gore
 
Raičković kao nezavisna i nestranačka ličnost kvalitetno rješenje za prvog čovjeka PKCG
 
Na sinoć održanoj sjednici, Izvršni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore jednoglasno je donio odluku da podrži kandidaturu svog prvog čovjeka Budimira Raičkovića za predsjednika Privredne komore Crne Gore.
 
U bogatoj karijeri, Raičković je između ostalog bio prvi generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore, tokom kojeg je mandata dao značajan doprinos stvaranju profesionalne službe i ostvarivanju reprezentativnosti ove poslodavačke organizacije. Kasnije je obavljao funkciju potpredsjednika za međunarodnu saradnju UPCG kada je izabran i za prvog kopredsjedavajućeg Zajedničkog savjetodavnog odbora (ZSO) EU Crna Gora. Kandidat AMM-a bio je menadžer u diviziji za Jugoistočnu Evropu austrijskog građevinskog koncerna PORR. U daljoj karijeri svoje znanje i korporativno iskustvo posvetio je razvoju porodičnog biznisa i preduzetništva i trenutno je predsjednik Odbora direktora kompanije Finance Plus, čiji je jedan od osnivača.
Na volonterskoj osnovi obavlja funkciju predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore, organizacije koja je za nešto više od 7 godina postojanja izrasla u uticajnu i nezavisnu poslovnu organizaciju, koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja domaća i strana, mala, srednja preduzeća i velike kompanije, menadžere i preduzetnike.
 
Preko 20 godina provedenih u oblasti privrede, što u stranoj korporaciji što u privatnom biznisu i preduzetništvu, postignuti rezultati, ali i značajno iskustvo na odgovornim poslovima u državnoj administraciji i diplomatiji, opredijelili su Izvršni odbor AMM-a da podrži kandidaturu Raičkovića za predsjednika PKCG.
 
IO AMM smatra da bi Raičković kao nezavisna i nestranačka ličnost, svojim referencama, kompetitivnošću, jakim utemeljenjem, prepoznatljivošću i ugledom koji uživa u crnogorskoj poslovnoj zajednici i privredi, bio kvalitetno rješenje u ovom značajnom i izazovnom trenutku za dalji rad PKCG i crnogorsku privredu.
Organizacione sposobnosti, posvećenost, energičnost i profesionalizam koji krase Raičkovića su garant da bi PKCG sa njim na čelu bila reformisana i modernizovana i kao takva postala istinski dom svih privrednika, autonomni zastupnik interesa privrede i kvalitetan partner Vladi na planu ekonomskog oporavka i podizanja konkurentnosti crnogorske privrede, kao i na putu učlanjenja Crne Gore u EU.
 
Zbog svega navedenog, Izvršni odbor AMM-a poziva predstavnike crnogorske privrede zastupljene u Skupštini PKCG da daju podršku izboru Raičkovića za novog predsjednika.