office@amm.co.me +382 67 933 000

Predstavnici Asocijacije menadžera Crne Gore u posjeti Termoelektrani „Pljevlja“

U petak, 19. novembra tekuće godine, u TE „Pljevlja“ je upriličen sastanak između predstavnika ovog postrojenja, odnosno EPCG i Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM). Sastanku su prisustvovali predsjednik AMM (Budimir Raičković), izvršni direktor EPCG i član UO AMM (Nikola Rovčanin), pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja (Veselin Sekulić), izvršna direktorica AMM (Anđela Radosavović), potpredsjednik za ekonomiju i finansije AMM (Vinko Nikić) i predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju AMM (Vladan Tabaš).

Delegacija AMM je obilazak TE „Pljevlja“ izvela u sklopu posjete Opštini Pljevlja, sa kojom je potpisala Protokol o saradnji. S tim u vezi, izvršni direktor EPCG je kolege iz AMM-a upoznao sa stanjem u kome se trenutno nalazi najvažnije postrojenje naše kompanije, naglašavajući značaj koji ekološka rekonstrukcija ima za elektroenergetsku i ekonomsku stabilnost Crne Gore te benefite koje Pljevlja mogu očekivati nakon što se izvrši toplifikacija grada.

„TE „Pljevlja“ generiše najveći dio prihoda EPCG i snažno se borimo za to da se, putem ekološke rekonstrukcije, ovo postrojenje sačuva sve dok se ne izgrade zamjenski kapaciteti i osigura socio-ekonomska stabilnost u samom gradu, koji će, vjerujem, biti mnogo pogodniji za život po završetku toplifikacije. Ovaj grad ima ogromne resurse i vjerujem da će svi faktori od značaja – i država i privreda – prepoznati taj aspekt i djelovati u pravcu ekonomskog oživljavanja Pljevalja“, kazao je Rovčanin.

Na sastanku se, dakle, razgovaralo i o modelima pomoći za formiranje poslovnog ambijenta u Pljevljima. Sagovornici su saglasni oko ocjene da bi ova opština, imajući u vidu njen privredni potencijal, trebalo da bude motor ekonomskog napretka Crne Gore. Razvojne šanse Pljevalja nalaze se kako u valjanoj eksploataciji privrednih resursa, tako i u prepoznavanju načina da se iskoristi geografski položaj, odnosno blizina ove opštine Srbiji i Bosni i Hercegovini, kao država sa čijim bi graničnim opštinama, u duhu regionalnog povezivanja, mogla biti uspostavljena tješnja privredna saradnja.

Predstavnici AMM-a su istakli da privredni subjekti iz Pljevalja mogu računati na punu podršku i pomoć u pogledu uvezivanja sa relevantnim činiocima u državi i regionu

„AMM je, kao i do sada, čvrsto opredijeljena za pomoć svim privrednim subjektima, s naglaskom na potrebu razvijanja svijesti o decentralizaciji, odnosno pokretanju privrede i u onim sredinama koje su, u prethodnim godinama, bile u drugom planu. Pljevlja prepoznajemo kao temelj elektroenergetskog sistema i vjerujemo da se, u narednim godinama, kroz uvezivanja sa relevantnim subjektima, kako u Podgorici, tako i u regionu, može napraviti veliki pomak u pogledu privrednog razvoja“, istakao je Raičković.