office@amm.co.me +382 67 933 000

Potpisan Sporazum o saradnji između Asocijacije menadžera Crne Gore i Udruženja francusko crnogorskih preduzeća

Unaprijediti ekonomsku saradnju Francuske i Crne Gore 

Danas je u Podgorici pod pokroviteljstvom francuske ambasade potpisan Sporazum o saradnji između Asocijacije menadžera Crne Gore i Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća. Isti je potpisan od strane predsjednika AMM-a Budimira Raičkovića i predsjednika UFCP Rajka Uskokovića.

Između ostalog ovim aktom je definisano da će se saradnja sprovoditi u sljedećim oblastima: razmjena znanja, ekspertize i dobrih praksi; pružanja i organizovanja međusobne stručne pomoći; zajedničkog učestvovanja u projektima; organizovanje zajedničkih konferencija i događaja. Strane potpisnice će uz podršku ambasade poseban fokus imati na sljedeća polja saradnje: razmjenu znanja i iskustava, poslovno povezivanje i realizacija aktivnosti u oblastima digitalne transformacije, vještačke inteligencije, energetike, zelene ekonomije, turizma kao i drugih oblasti od značaja za unapređenje poslovne i privredne saradnje između Francuske i Crne Gore.

Njegova Ekselencija ambasador Timonije, koji je bio domaćin skupa, pozdravio je potpisivanje Sporazuma i naglasio da je ovim činom osnažena već postojeća saradnja AMM i francuske ambasade. Obraćajući se predstavnicima oba udruženja NJ.E. je istakao važnost političke stabilnosti kao preduslova za kvalitetan privredni ambijent. Dodao je da Francuska snažno podržava evropski put Crne Gore, a na tom putu je potrebno da svi doprinesu uključujući i poslovnu zajednicu. Sigurno da crnogorska administracija treba da radi na što većem podizanju svoje efikasnosti i kvalitetu servisa koji pruža građanima i privredi, a Francuska će svojom direktnom podrškom i pomoći kroz različite projekte, doprinijeti transferu znanja, vještina i realizaciju projekata.

Raičković je naglasio da mu je drago da francuska ambasada i francuska poslovna zajednica kao i preduzeća koja posluju u Crnoj Gori, prepoznaju značaj i uticaj AMM-a, ne samo na planu poslovnog povezivanja nego i razvoja lidera, menadžmenta ali i podrške našoj državi na putu učlanjenja u EU. Dugogodišnja plodonosna saradnja sa francuskom ambasadom, kvalitetne komunikacije kao i otvorenost za ramjemu znanja i iskustava, potpisivanje Sporazuma pod pokroviteljstvom ambasadora daje još veći prostor za realizaciju niza aktivnosti.

Uskoković je istakao je da je saradnja sa crnogorskim institucijama od početka prioritet ovog Udruženja, i potpisivanje ovog Sporazuma će nam dati novu energiju za buduće projekte.

Datum: 10. februar 2023. godine