office@amm.co.me +382 67 933 000

Crna Gora će biti domaćin prvog Evropskog kongresa menadžera

Podgorica će 17. i 18. novembra biti domaćin liderima asocijacija menadžera iz regiona. Asocijacija menadžera Crne Gore je pokretač „Podgoričke inicijative za bolji i uspješniji region“ u okviru koje će biti razmatrana Platforma o zajedničkom djelovanju regionalnih asocijacija. Platforma sadrži okvire o formiranju zajedničke Asocijacije menadžera regiona Jugoistočne Evrope. Glavni ciljevi inicijative su: bolja povezanost, organizovanost i funkcionisanje asocijacija regiona, uzajamna razmjena znanja i ideja, sa akcentom na promociji liderskih i menadžerskih vještina, kontinuirano ulaganje u ljudske resurse kao glavnu pokretačku snagu regiona.

Povod okupljanja lidera menadžerskih asocijacija jeste i odluka Evropske konfederacije menadžera CEC i Evropske menadžment asocijacije EMA da Crnoj Gori dodijele organizaciju prvog evropskog kongresa menadžera, koji će se održati 6. i 7. juna naredne godine.

Pored predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore Budimira Raičkovića, skupu će između ostalih prisustvovati i:

Predsjednik EMA i predsjednik Grčke asocijacije menadžera HMA, gdin Dinos Lambrinopoulus

Generalni direktor HMA, gdin Athanasios Roulias

Glavni menadžer Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA, gdin Esad Čolaković

Predsjednik Srpske asocijacija menadžera SAM, gdin. Milan Petrović

Skupu su podršku dali Evropska konfederacija menadžera CEC i Evropska menadžment asocijacije EMA, kao i kolege iz regiona.

Tokom radnog dijela skupa, 17. novembra planirano je potpisivanje bilateralnog sporazuma o saradnji sa Grčkom asocijacijom menadžera HMA.

Povodom Platforme o zajedničkom djelovanju organizacija menadžera Jugoistočne Evrope i dodjele organizacije Kongresa evropskih menadžera Crnoj Gori, u srijedu, 18. novembra u 10h u hotelu Podgorica biće održana konferencija za novinare, kojom prilikom će se lideri menadžerskih asocijacija obratiti javnosti.

 

Datum: 17/11/2015