office@amm.co.me +382 67 933 000

Crnogorski Telekom novi član Asocijacije menadžera Crne Gore

  • Crnogorski Telekom novi član Asocijacije menadžera Crne Gore
  • Raičković i Cibulskaja: Važno jačati veze među privrednicima tokom krize, prostor za saradnju veliki

Crnogorski Telekom novi je član Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM). Predsjednik AMM-a Budimir Raičković, zamjenik predsjednika AMM-a Zoran Savić i izvršna direktorica Asocijacije Anđela Radosavović, sastali su se danas tim povodom sa izvršnom direktoricom Telekoma Dinom Cibulskajom i njenim savjetnikom Miroslavom Janičićem.

Osim potpisivanja formalnog pristupa, na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima saradnje između Asocijacije i Telekoma. Između ostalog dogovoreno je da će Crnogorski Telekom imati predstavnika u Upravnom odboru Asocijacije (Miroslav Janičić), predsjednicu Odbora za ljudske resurse i edukaciju (Slađana Đurović, direktorica Sektora za ljudske resurse), predstavnika u Odboru za digitalnu transformaciju (Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju), kao i u drugim odborima.

Predsjednik AMM-a je iskazao zadovoljstvo što je menadžment jedne od najvećih crnogorskih kompanija prepoznao kvalitet rada Asocijacije menadžera Crne Gore, uz očekivanje da će saradnja teći u obostranu korist, a najprije u korist unapređenja menadžerskih znanja i vještina, te da će Crnogorski Telekom sa svojim resursima i iskustvima dati puni doprinos daljem snaženju i razvoju AMM-a, ali i poslovne klime u Crnoj Gori.

Iz Telekoma su poručili kako je partnerstvo između te kompanije i AMM-a prirodno, budući da imaju zajedničke ciljeve – unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, promocija digitalne transformacije privatnog i javnog sektora, kao i unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina. Zajedničko djelovanje, ističu, naročito je važno u vrijeme krize poput trenutne sa kojom se suočavaju privrede širom svijeta.

„Udruženja privrednika, preduzetnika i menadžera imaju važnu posredničku ulogu između predstavnika Vlade kao donosilaca odluka sa jedne strane, i sa druge strane predstavnika privatnog sektora koji mogu da ponude konkretne predloge i rješenja kako bi se unaprijedio poslovni ambijent u zemlji. To je posebno važno u dijelu koji se odnosi na digitalnu transformaciju jer su iskustvo, znanje i uvidi predstavnika ICT sektora koje okuplja taj odbor AMM dragocjeni, i nadamo se da će biti ozbiljno razmatrani kada se budu donosile odluke“, ocijenila je Cibulskaja.

Datum: 5.04.2021. godine