office@amm.co.me +382 67 933 000

Decenija zalaganja za liderstvo i profesionalizam Asocijacije menadžera Crne Gore

Decenija zalaganja za liderstvo i profesionalizam Asocijacije menadžera Crne Gore

Uručene povelje liderima za doprinos radu AMM-a

Centralna svečanost povodom obilježavanja jubileja – 10 godina rada Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) održana je sinoć u Podgorici.

Otvarajući skup predsjednik AMM-a Budimir Raičković naveo je da je u osnivačkim aktima Asocijacije projekat Milenijumski lideri jasno naznačio potrebu da Crna Gora ne može dalje bez lidera u poslovnom i društvenom životu.

“Novim političkim liderima želim da poručim: momci, pred vama je velika istorijska šansa. Pobijedite male razlike i sa nama starijima povucite Crnu Goru naprijed”, kazao je predsjednik AMM-a Budimir Raičković.

Poseban osvrt dao na pitanje ženskog liderstva i između ostalog istakao da je Asocijacija donijela odluku da inicira i podrži rad novoformirane Asocijacije liderki Crne Gore, te da je Predsjedništvo AMM-a donijelo odluku da na čelu te organizacije odnosno za predsjednicu bude izabrana Marijana Kadić Bojanić, koja to svojim dosadašnjim radom, referencama i rezultatima zaslužuje. Raičković je dalje istakao očekivanje da će taj novoformirani pokret liderki dobiti podršku od svih uključujući predsjednika države, Vladu, Skupštinu, kao i niza drugih institucija i inicijativa.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je iskazao zadovoljstvo što prisustvuje događaju i čestitao Raičkoviću na “upornosti, zalaganju i trudu” da Asocijaciju izdigne na nivo “nezaobilaznog partnera institucija koje kreiraju ekonomsku politiku u Crnoj Gori”.

“Gospodina Raičkovića sam upoznao kada sam stupio na dužnost ministra ekonomskog razvoja, u jednom izuzetno teškom momentu za našu ekonomiju. Tada je gospodin Raičković prepoznao moju želju da radim na stvaranju boljeg ekonomskog ambijenta i zahvalan sam i njemu lično i Asocijaciji na konstruktivnim savjetima, saradnji i dobroj sinergiji u trenucima kada je takav pristup bio najpotrebniji. Zaista cijenim sve što radite za vašu organizaciju, samim tim i za društvo u cjelini, i vjerujem da Vaš angažman može biti odličan primjer mlađim generacijama menadžera kada je u pitanju posvećenost i rad”, rekao je Milatović. 

Zbog izuzetnog doprinosa decenijskom zalaganju Asocijacije na polju unapređenja liderstva i profesionalizma, uz obrazloženje da se  nijedan rezultat ne postiže bez timskog rada, uručene su povelje istaknutim članovima AMM-a:

Slobodanu Radoviću – prvom generalnom sekretaru i osnivaču AMM-a, Slavoljubu Popadiću – predsjedniku Skupštine i osnivaču AMM-a, Zoranu Saviću – zamjeniku predsjednika i osnivaču AMM-a, Vinku Nikiću – potpredsjedniku AMM-a za ekonomiju i finansije, Radovanu Raduloviću – potpredsjedniku AMM-a za razvoj i preduzetništvo, Marijani Kadić Bojanić – potpredsjednici AMM-a za oblasti liderstva i poslovnih žena, Anđeli Radosavović – izvršnoj direktorici i članici Predsjedništva AMM-a, Kornelii Nađ – članici Upravnog odbora Asocijacije, Ani Martinović – predsjednici Odbora za PR i marketing AMM-a i članici Predsjedništva, Jovanu Boljeviću – predsjedniku Nadzornog odbora i osnivaču AMM-u, Nebojši Šćekiću – predsjedniku CEO Foruma i članu Upravnog odbora AMM-a, Aleksi Lukiću – članu CEO Foruma i Upravnog odbora AMM-a, Arseniju Boljeviću – članu Predsjedništva i osnivaču AMM-a, Vladanu Tabašu – predsjedniku Odbora za digitalnu tranformaciju i članu Predsjedništva AMM-a, Davoru Lučiću – članu Nadzornog odbora i osnivaču AMM-a, Nemanji Nikoliću – članu Predsjedništva AMM-a, Milutinu Đuranoviću – članu Upravnog odbora AMM-a, Radovanu Samardžiću – članu Upravnog odbora AMM-a, Esadu Čolakoviću – počasnom predsjedniku Hrvatske udruge menadžera i poduzetnika CROMA.

U ime dobitnika povelja AMM-a, skupu se obratio predsjednik Skupštine Asocijacije menadžera Slavoljub Popadić.

Na skupu je minutom ćutanja odata počast nedavno preminuloj članici CEO Foruma i Upravnog Odbora AMM-a, direktorici M:tela Tatjani Mandić. Takođe, prikazan je kratki film o njenim dostignućima.

Čestitke povodom značajnog jubileja Asocijaciji menadžera CG su uputili: gradonačelnica Olivera Injac, Evropska konfederacija menadžera CEC, Hrvatska udruga menadžera i poduzetnika CROMA, Srpska asocijacija menadžera SAM, Crnogorsko udruženje poslodavaca CUP, kao i najznačajnije kompanije iz zemlje i inostranstva.

Svečanosti su prisustvovali potpredsjednk Vlade CG Aleksa Bečić, ministarke Anđela Jakšić-Stojanović i Naida Nišić, ministri Saša Mujović, Marash Dukaj i Danilo Šaranović, savjetnica premijera Milena Milović, predsjednik i direktorica IRF-a Velizar Kaluđerović i Irena Radović, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Barjaktarimenadžer Opštine Berane Marko Lalević i drugi predstavnici lokalnih samouprava.

Skupu su prisustvovale ambasadorke SAD-a Judy Rising Rainke, Italije Andreine Marsella, Francuske Anne-Marie Maskay. Ambasadori Njemačke Peter Felten, Austrije Karl Michael Muller, Hrvatske Veselko Grubišić, Bosne i Hercegovine Branimir Jakić, Bugarske Stefan Dimitrov, kao i visoki predstavnici ambasada Kine, Mađarske, Slovačke.

Takođe prisutni su bili predsjednici poslovnih i strukovnih organizacija iz zemlje i regiona, drugih institucija, predstavnici najvećih crnogorskih kompanija, članstvo Asocijacije menadžera i predstavnici medija.

FOTOGRAFIJE