office@amm.co.me +382 67 933 000

Izabrane laureatkinje i laureati za 2020. godinu najvećih izazova

UO AMM-a odlučio ko su najuspješnije crnogorske menadžerke, menadžeri i preduzetnici

Izabrane laureatkinje i laureati za 2020. godinu najvećih izazova

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore, na predlog predsjedništva AMM-a koje je razmotrilo 52 prihvaćene nominacije, donio je odluku da najprestižniju crnogorsku poslovnu nagradu dodijeli u 7 kategorija, kao i jedno specijalno priznanje u oblasti digitalne transformacije. 

Vlada Crne Gore – Ministarstvo ekonomskog razvoja je pokrovitelj izbora, a učešće u predlaganju kandidata su uzele poslovne organizacije i kompanije, između ostalih Privredna komora Crne Gore, Savjet stranih investitora i Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore.

Prethodna godina je bila godina najvećih zdravstvenih ali i poslovnih izazova i kompletna privreda zaslužuje priznanje, a posebno one kompanije i njihovi lideri koji su iskazali visok stepen filantropije, očuvali a neke i povećale broj radnih mjesta.

Kompanije na čijem su čelu izabrane laureatkinje i laureati, u 2020. godini su ostvarili blizu od 96.5 miliona eura ukupnog prihoda, 3.2 miliona eura neto dobiti, blizu 9.4 miliona investicija i imali oko 1000 zaposlenih. Posebno je značajno istaći da su usmjerili značajan iznos finansijskih sredstava ka humanitarnim aktivnostima, uz naglašeno društveno odgovorno poslovanje i aktivizam.  

UO AMM-a je donio odluku da dodijeli po 4 nagrade ženama i muškarcima:

Naj menadžerke:

  • Marijana Kadić Bojanić– izvršna direktorica – TV Vijesti i Daily Press-a d.o.o. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u malim preduzećima;
  • Sanja Gardašević– izvršna direktorica – Alicorn d.o.o. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u mikro preduzećima;
  • Tijana Milačić– izvršna direktorica – Agrarija d.o.o. Podgorica, u kategoriji Mlada menadžerka godine;
  • Branislava Maja Vukčević– izvršna direktorica u oblasti korporativnog upravljanja – CKB a.d. Podgorica, u kategoriji Naj menadžerka u oblasti korporativnog upravljanja.

Naj menadžeri:

  • Marko Vujović– izvršni direktor – Meat Group d.o.o. Cetinje, u kategoriji Naj menadžer u mikro preduzećima;
  • Ranko Vukasović – izvršni direktor – Imlek Boka d.o.o. Kotor, u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima;
  • Nikola Tripković– izvršni direktor – Coca Cola Hellenic Crna Gora d.o.o. Podgorica, ravnopravna nagrada u kategoriji Naj menadžer u srednjim preduzećima.

Preduzetnik godine: 

  • Aleksandar Tomović– izvršni direktor/osnivač – Panevivo d.o.o. Podgorica.

Kompanija godine za trening i edukaciju menadžera: 

  • Career team d.o.o. Podgorica a Gi Group Company.

Specijalno priznanje ‘Digitalni lider’ za 2020. godinu dodijeljeno je CKB a.d. Podgorica.

Centralna svečanost dodjele nagrada planirana je za 6. jul 2021. godine, u hotelu Hilton, ukoliko to zdravstvene okolnosti dozvole.