office@amm.co.me +382 67 933 000

Konstituisan CEO Forum

Konstituisan CEO Forum

CEO Forum sastavom, znanjem i iskustvom može pomoći donosiocima odluka i ekonomskom napretku

Crnogorski i strani top menadžeri su u Podgorici konstituisali CEO Forum.

Prvi Forum formiran je 2014. godine kao savjetodavno i strateško tijelo Asocijacije menadžera Crne Gore, sa ciljem da okupi najeminentnije domaće i strane top menadžere.

Preuzimajući funkciju predsjednika, Nebojša Šćekić se zahvalio Asocijaciji menadžera i Izvršnom odboru na ukazanom povjerenju i prilici da predsjedava jednim ovako značajnim tijelom. Isto okuplja ljude koji upravljaju kompanijama čiji broj zaposlenih i ostvareni prihodi utiču na crnogorsku ekonomiju, a iza kojih stoje izuzetna karijera, reference, znanje i rezultati.

Dalje je istakao da takav sastav može kvalitetno doprinijeti ne samo razvoju i ostvarenju strateških ciljeva Asocijacije kao krovne liderske i menadžment organizacije, nego i donosiocima odluka u kreiranju politika koje se tiču daljeg razvoja korporativnog upravljanja i ekonomije.

Obraćajući se članovima CEO Foruma predsjednik AMM-a Budimir Raičković je uputio čestitke u ime članstva AMM-a i istakao očekivanje da će sastav za koji se odlučilo predsjedništvo AMM-a dati puni doprinos otvaranju značajnih tema kada je privredni i društveni život Crne Gore u pitanju, a posebno pitanja kao što su profesionalizacija i upravljanje, ne samo u privatnim nego i državnim i lokalnim preduzećima.

‘Naš biznis ambijent je opterećen nizom otvorenih pitanja i neizvijesnosti, tako da očekuje da CEO Forum djeluje u pravcu davanja sugestija i mišljenja koja bi imala uticaj na kreiranje boljeg ambijenta i ekonomskih kretanja u našoj državi’, dalje je istakao Raičković.

Pored predsjednika Nebojše Šćekića, izvršnog direktora Sava osiguranja, članovi/ice CEO Foruma su:

Aleksa Lukić – glavni izvršni direktor Erste banke;

Ljilja Pižurica – izvršna direktorica Nelt Grupe za tržišta Crne Gore i Albanije;

Branko Mitrović – generalni direktor One Crna Gora;

Vasilis Panagopoulos – izvršni direktor Jugopetrola.

Stjepan Udovičić – izvršni direktor Crnogorskog Telekoma;

Milutin Đuranović – izvršni direktor Šimšić-Montmilka;

Tatjana Mandić – izvršna direktorica Mtel-a;

Christoph Schön – glavni izvršni direktor Addiko banke;

CEO Forum broji ukupno 16 članova/ica, pored navedenih članovi po funkciji su i: predsjednik AMM-a Budimir Raičković, zamjenik predsjednika Zoran Savić, predsjednik Skupštine Slavoljub Popadić, potpredsjednica AMM-a Marijana Kadić Bojanić, potpredsjednici dr Vinko Nikić i Radovan Radulović i generalni sekretar CEO Foruma Anđela Radosavović.

FOTOGRAFIJE