office@amm.co.me +382 67 933 000

Najveći uz najuspješnije!

Operator broj jedan u Crnoj Gori po broju korisnika mobilne mreže, kompanija M:tel glavni je sponzor svečane dodjele nagrada najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima za 2018. godinu, čiji je pokrovitelj Vlada Crne Gore. Svečanost će se održati u ponedjeljak 15. aprila u hotelu Hilton Podgorica Crna Gora, sa početkom u 10h.

Prema riječima izvršnog direktora Mtel Imate Prijatelje gdina Vladimir Lučića, kompanija je u prošloj godini ostvarila neto dobit od 6,7 miliona eura, 20 odsto više u odnosu na 2017. dok su prihodi veći šest odsto i iznose 73 miliona eura. Ovaj rezultat je ostvaren zahvaljujući rastu broja korisnika, kako u mobilnoj, tako i fiksnoj mreži. Što se tiče fiksnog interneta i televizije, povećali su broj korisnika 30 odsto u odnosu na 2017. godinu.
Operativna dobit, prije amortizacije i oporezivanja, bila je rekordna i iznosila je 29 miliona eura. Kopmanija M:tel je do sada uložila 290 miliona eur u infrastrukturu, od čega su direktne strane investicije bile 122 miliona eura, dok se ostatak finansirao iz prihoda kompanije. Tako da je M:tel jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori u posljednjih 12 godina.
Ovakav pozitivan trend je ostvaren ulaganjem u zaposlene i povećanjem njihovog broja na 480.
M:tel je u mobilnoj mreži u februaru postao lider na tržištu, sa udjelom od 33,8 odsto, što je, rijedak primjer.
Kompanija M:tel daje konstantnu podršku radu, aktivnostima i razvoju Asocijacije menadžera Crne Gore.

Povodom predstojeće dodjele godišnjih nagrada AMM-a najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima u Crnoj Gori, laureatima i ostalim učesnicima obratiće se i gdin Vladimir Lučić koji je član Upravnog odbora AMM-a i prvi dobitnik nagrade za najuspješnijeg menadžera u Crnoj Gori.