office@amm.co.me +382 67 933 000

Nove aktivnosti Odbora AMM-a za edukaciju, trening i HR

Održan prvi HR Meet Up u Crnoj Gori

‘’Uspješne kompanije – uspješni timovi“  bila je tema prvog HR Meet Up-a, koji su organizovali Asocijacija menadžera Crne Gore i kompanija HR Partners. 

Događaj je okupio HR profesionalce, kao i sve one koji se u svojim kompanijama bave poslovima iz domena HR-a. 
……………………………………………………….

Na poziv Asocijacije Menadžera Crne Gore i kompanije HR Partners, prvom HR Meet Up-u u Crnoj Gori, koji je održan u Podgorici, u prostorijama Rise Up trening centra, odazvale su se najuglednije crnogorske kompanije koje u svom poslovanju pridaju stratešku važnost razvoju ljudskih resursa i službama koje se time bave.

Svi učesnici su imali nepodijeljeno mišljenje da je uloga HR profesionalaca od neprocjenjivog značaja za razvoj biznisa i poslovne kulture,  kao i  za činjenicu  da je inicijativa Asocijacije menadžera za  umrežavanje i okupljanje HR zajednice u Crnoj Gori, naišla na opštu podršku, pri čemu se već nekoliko kompanija kandidovalo da budu domaćini narednog okupljanja.  

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore, gdin Budimir Raičković je izrazio spremnost za kontinuiranu podršku ovoj inicijativi od strateškog značaja za crnogorsko društvo i razvoj HR profesije,  kojom se još uvijek bave malobrojni pojedinci i samo najače i najuspješnije kompanije koje time daju primjer drugima.

Slavoljub Popadić, izvršni direktor Rudnika Uglja, Pljevlja i predsjednik CEO Foruma AMM – a, smatra da  ugled i uloga HR profesije nije vrednovana na pravi način u Crnoj Gori i da nema uspješne i dobro organizovane kompanije koja ne ulaže u ljude, kompanijsku kulturu i službe kojima je to profesionalni zadatak. On je takođe ukazao na nužnost međusobne podrške između top menadžmenta i HR profesionalaca koja dugoročno gledano, garantuje odgovorno upravljanje i održivi poslovni razvoj.  

Anđela Radosavović, izvršna direktorica AMM – a je istakla da je formiranje Odbora za edukaciju, trening i HR i njegovo djelovanje kroz ovakve i slične forme, bila odlična incijativa Asocijacije i njenim nastojanjima u pravcu daljeg razvoja ljudskih resursa i struke koja se sa time bavi.

Od učesnika je stiglo i ohrabrenje za predstavnike malog i srednjeg biznisa, da razvoj ljudi ne prepuštaju slučaju jer to može biti od presudnog značaja za uspjeh i održivost biznisa.

Na skupu se razgovaralo o neophodnosti rada na unapređenju timske i kompanijske kulture, o brojnim i rastućim izazovima koji stoje pred HR profesionalcima kao i o HR alatima koji na dokazano efikasan način pomažu u razvoju timova, pojedinaca i upravljačkih stilova.

Iz kompanije HR Partners su rekli da je odziv i reprezentativnost skupa pokazala sledeće:  

  • Najprije, da se svijet rada i svijet obrazovanja zauvijek i nepovratno promijenio, te zahtijeva jedan sasvim novi pristup u kome su ključne vrijednosti INOVATIVNOST, TIMSKI DUH, CJELOŽIVOTNO UČENJE, POSLOVNE VJEŠTINE, LIČNA I POSLOVNA IZVRSNOST.
  • Zbog svih promjena koje su se desile, zbog rastućih i često nepredvidljih zahtjeva poslovanja, pred HR profesionalcima se postavljaju sve veći izazovi, pa slobodno možemo reći  – Zbogom starom načinu rada!
  • Konačno, da je bavljenje ljudskim resursima – definitivno jedna od najpotrebnijih profesija u 21. vijeku!

Značajan broj kompanija je potvrdio organizatorima ovog skupa priključivanje inicijativi i narednim okupljanjima ove vrste.

Datum: 04/10/2017