office@amm.co.me +382 67 933 000

Potpisan Protokol o saradnji između Glavnog Grada i Asocijacije menadžera Crne Gore

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović i predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković potpisali su danas Protokol o saradnji s ciljem da kroz zajedničke aktivnosti u Podgorici i Crnoj Gori unapređuju i promovišu ekonomsku saradnju među poslovnim udruženjima i privrednim subjektima.

Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo potpisivanjem Protokola izražavajući uvjerenje da će aktivnim učešćem u Klubu menadžera, predstavnici Glavnog grada dodatno unaprijediti svoja preduzetnička znanja i menadžerske sposobnosti, kako bi ih što kvalitetniji način prenijeli i primjenjivali u radu gradske administracije.

On je posebno naglasio da je danas odgovorno i znalačko upravljanje neophodno za efikasnije funkcionisanje svakog sistema i ocijenio da je stoga profesionalno unapređenje i usavršavanje menadžera veoma važan segment za funkcionalnije i operatvnije upravljanje svih službi i organa Glavnog grada, a samim tim i čitavog sistema gradske uprave.

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković istakao je posebno važnim uspostavljanje saradnje s Glavnim gradom i ocijenio da postoje velike mogućnosti za zajedničku saradnju u cilju unapređenja društvenog i ekonomskog ambijenta u Podgorici i Crnoj Gori.

On je naglasio da, imajući u vidu ciljeve i ambicije gradske uprave, kroz razmjenu iskustava i znanja sa Glavnim gradom očekuje realizaciju konkretenih aktivnosti koje će doprinijeti valorizaciji i dodatnoj afirmaciji preduzetničkih i menadžerskih potencijala Asocijacije menadžera Crne Gore.

Posebna oblast zajedničkog djelovanja Glavnog grada i Asocijacije menadžera Crne Gore biće formiranje Kluba menadžera, odnosno Poslovnog kluba Podgorica. Obije strane će u skladu sa svojim kapacitetima uložiti napore da projekat Poslovnog kluba Podgorica bude održiv i koristan za privredu i građane Glavnog grada.

Izvor: PG BIRO

Datum: 14/12/2015