office@amm.co.me +382 67 933 000

Potpisan Protokol o saradnji sa Opštinom Tivat

Prepoznajući velike mogućnosti saradnje u cilju unapređenja ekonomskog ambijenta i razmjene iskustava između lokalne samouprave i privrednika, sa jedne strane i menadžera sa druge strane, predsjednik Opštine Tivat Ivan Novosel i predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković, danas su u kabinetu predsjednika Opštine potpisali Protokol o saradnji.
Protokol o saradnji sa Opštinom Tivat je prvi protokol koji AMM potpisuje sa jednom lokalnom samoupravom u Crnoj Gori. Predsjednik Asocijacije Budimir Raičković je tom prilikom istakao:
“Asocijacija menadžera u aktivnostima Opštine Tivat prepoznaje nešto moderno, nešto proaktivno, nešto što vodi računa o ljudiskim resursima i kadrovima. Našli smo zajednički imenitelj, da ne postoji razlika između menadžera kada je u pitanju privreda i ne-privreda, da ta interakcija mora da postoji, kako bi rezultati i opštine, i privrednih subjekata u Tivtu bili što bolji. Mislim da smo napravili jednu korektnu i kvalitetnu priču sa današnjim potpisivanjem Protokola, a svakako da ćemo vrlo brzo definitivno napraviti i plan za ovu godinu, koje konkretne aktivnosti da sprovedemo, kako bi ovaj Protokol bio ne samo mrtvo slovo na papiru, nego i realizacija onoga što smo prepoznali kao vrijednost koju možemo postići”.

Suština Protokola je dijeljenje zajedničkih vrijednosti i ciljeva, usmjerenih na promociju i unapređenje privrednog i poslovnog ambijenta i promociju ekonomske saradnje među poslovnim udruženjima, privrednim subjektima i lokalne samouprave, poboljšanje kvaliteta života građana, kao i profesionalno usavršavanje menadžera iz privatnog i javnog sektora na području opštine Tivat.

Osim potpisivanja protokola, predstavnici Asocijacije su se danas sastali sa značajnim privrednim subjektima, te menažderima uspješnih tivatskih kompanija, kako bi im predstavili svoj rad i razmotrili mogućnosti buduće saradnje.

Datum: 03/03/2015