office@amm.co.me +382 67 933 000

Poziv za učešće: ​Digitalni samit ekonomija Zapadnog Balkana – ​11. i 13. oktobar 2021. godine

Asocijacija menadžera Crne Gore je prepoznajući značaj digitalne transformacije za privredu i društvo, prva poslovna organizacija koja je formirala specijalizovani Odbor za digitalnu transformaciju u čiji su sastav ušli eksperti iz ove oblasti.

Niz aktivnosti i inicijativa na ovom polju uslovio je da AMM i njen Odbor budu prepoznati kao jedna od ključnih adresa i nosilaca digitalne transformacije u našoj državi.

Nakon digitalnog samita DigitalOn, koji je već prepoznat kao nacionalni brend, naši konkretni predlozi i doprinos su nas pozicionirali kao jedinu poslovnu organizaciju koja je sponzor veoma značajnog regionalnog skupa – četvrtog Digitalnog samita ekonomija Zapadnog Balkana, čiji je domaćin ove godine Crna Gora.

Samit će okupiti predstavnike vlada iz regiona na visokom nivou, Evropske komisije, Savjeta za regionalnu saradnju, poslovne zajednice, organizacija civilnog društva i relevantnih zainteresovanih javnosti.

Cilj WB6 Digitalnog samita 2021. je prikaz i razmjena dobrih praksi na Zapadnom Balkanu, isticanje razvoja i dostignuća Digitalne agende, definisanje budućih pravaca i istraživanje mogućnosti izgradnje partnerstva sa privatnim sektorom, u kontekstu procesa digitalne transformacije.

Berlinski proces, kao inicijativa ima za cilj jačanje regionalne saradnje ekonomija Zapadnog Balkana na putu evropske integracije, a važnost ovog samita je potvrđena i kroz novi četvorogodišnji akcioni plan 2021-2024za zajedničko regionalno tržište (Common Regional Market – CRM).

Događaj će se održati u hibridnom formatu od 11. do 13. oktobra 2021. godine. Tematski je podijeljen na četiri oblasti i to digitalna ekonomija, digitalne vještine i kompetencije, digitalna infrastruktura i povezanost i povjerenje i bezbjednost. 

Ovdje se nalazi Draft-Agende DS, a više informacija možete pronaći na oficijalnom sajtu Ministarstva javne uprave digitalnog društva i medija, koje je ispred Vlade Crne Gore domaćin samita.

Pozivamo vas da propratite događaj, a registraciju već sada možete možete izvršiti putem linka: https://event.digitalsummitwb2021.com/event/digital-summit-western-balkans.