office@amm.co.me +382 67 933 000

Radni doručak “NATO – poslovni argumenti”

U organizaciji Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO i Asocijacije menadžera Crne Gore, održan je Radni doručak na temu „NATO – Poslovni argumenti“.

Sastanku je prisustvovalo trideset privrednika, članova Asocijacije menadžera Crne Gore, kojima su se obratili nacionalni koordinator za NATO Vesko Garčević, predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković, načelnik Direkcije za standardizaciju i kodifikaciju u Ministarstvu odbrane pukovnik Marinko Aleksić, ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša i izvršni direktor kompanije EU-FIRE Ltd. iz Mađarske Peter Kovač.
a003a
Na sastanku je zaključeno da su u domenu privrede bezbjednost, stabilnost, kvalitet poslovanja i ekonomski rast direktni benefiti članstva u NATO, a da su kvalitet, pouzdanost i podobnost koje garantuje NATO – kod dodatna vrijednost za sve kompanije koje posluju po utvrđenim standardima.

Sagovornici su ocijenili da ove i slične aktivnosti Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO doprinose podizanju svijesti o značaju evroatlantske integracije i iskazali interesovanje za nastavak saradnje u cilju pripreme crnogorskih kompanija za učešće na tržištu vrijednom više od 700 milijardi dolara.

 

Datum: 17/06/2015