office@amm.co.me +382 67 933 000

Raičković izabran za predsjednika regionalne Asocijacije menadžera AMSEE

U Zagrebu je upravo završena izborna Skupština Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope.

Trogodišnji mandat predsjednika ove značajne regionalne poslovne organizacije i inicijative, povjeren je dosadašnjem predsjedniku Budimiru Raičkoviću.

Izbor Raičkovića jednoglasno su podržale organizacije menadžera iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine, koje su, pored crnogorske Asocijacije, osnivači AMSEE.

Skupština Asocijacije menadžera Jugoistočne Evrope donijela je i odluku o izboru članova predsjedništva u čiji sastav su, pored novoizabranog predsjednika, ušli: Stanka Pejanović – Srbija (SAM), Esad Čolaković i Branimir Mulidža – Hrvatska (CROMA), Maja Ristova i Zoran Vitanov – Makedonija (MAM) i Vladimir Subotić – Bosna i Hercegovina (AMBIH).

Za generalnog sekretara izabrana je Anđela Radosavović, izvršna direktorica Asocijacije menadžera Crne Gore.

U cilju snaženja zajedničke regionalne organizacije, donijeta je i odluka o formiranju Upravnog odbora u čiji sastav će ući najeminentniji predstavnici biznisa iz čitavog regiona, na predlog organizacija članica. Svaka organizacija članica će imati mogućnost da predloži po pet članova UO.

Izbor Raičkovića na čelnu funkciju i podrška svih organizacija osnivača, predstavlja veliko priznanje Asocijaciji menadžera Crne Gore, njenom rukovodstvu i članstvu za napore koje čine u povezivanju i jačanju poslovne saradnje na ovim prostorima.