office@amm.co.me +382 67 933 000

Sastali se predsjednici crnogorske i srpske asocijacije menadžera

Sastali se predsjednici crnogorske i srpske asocijacije menadžera

–     Osnažiti poslovnu i regionalnu saradnju    –

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković sastao se u Beogradu sa predsjednikom Srpske asocijacije menadžera Dragoljubom Damljanovićem i izvršnom direktoricom SAM-a Jelenom Bulatović.

Predsjednici organizacija su se saglasi da je neophodno intezivirati saradnju posebno na planu unapređenja aktivnosti koje snaže i povezuju crnogorske i srpske menadžere i njihove kompanije.

Razmotrena je potreba inteziviranja regionalne inicijative iskazane kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope AMSEE, u kojoj pored srpske i crnogorske asocijacije participiraju i kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Obostrano je konstatovano da je unapređenje ljudskih resursa, menadžerskih znanja i vještina, kao i aktivna participacija u procesu digitalne transformacije predstavljaju neke od identičnih prioriteta obije organizacije, te da se na tim ali i drugim poljima razmotre mogućnosti realizacije zajedničkih projekata.

Razmotrena je mogućnost da se u narednom periodu organizuje zajednička sjednica upravnih odbora SAM-a i AMM-a, uz konstataciju da postojeći Sporazum o saradji  predstavlja kvalitetan okvir za zajedničko djelovanje.