office@amm.co.me +382 67 933 000

Uručene nagrade AMM-a najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima Crne Gore za 2017. godinu

U Podgorici, 26. aprila 2018. godine – Na današnjoj svečanoj ceremoniji Asocijacije menadžera Crne Gore uručene su nagrade najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima Crne Gore za 2017. godinu u deset kategorija.

Na ceremoniji dodjele nagrada u hotelu Hilton prisustvali su pored najuspješnijih privrednika i predstavnika javnog sektora, ambasadori i drugi visoki predstavnici diplomatskog kora zemalja regiona, EU, Turske i SAD-a, kao i predsjednici asocijacija menadžera iz regiona.

Prisutnima su se obratili :

  • Budimir Raičković- predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore;
  • Milutin Simović-  potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog ravoja;
  • Vinko Nikić  –  predsjednik žirija;
  • Stanka Pejanović- predsjednica Srpske asocijacije menadžera;
  • Esad Čolaković- glavni menadžer Hrvatske udruge menadžera i preduzetnika;
  • Maja Ristova- predsjednica Makedonske asocijacije menadžera. 

Stručnim žirijem koji je sačinjavao 21 član predsjedavao je prof. dr Vinko Nikić, predsjednik Upravnog odbora Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore. U žiriju su kao i prethodne godine bili predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Savjeta stranih investitora Crne Gore, Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za mediteranske studije, Uprave za kadrove, Fonda za aktivno građanstvo – fAKT, kao i prošlogodišnji dobitnici nagrada za najuspješnije menadžere i preduzetnike.

Od pristiglih preko 250 nominacija prihvaćeno je 70 kandidatura, a Upravni odbor je usvojio prijedlog stručnog žirija za sljedećih deset laureata:

U kategoriji Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima izabran je Dragan Bokan, predsjednik Odbora direktora kompanije Voli Trade, a za preduzetnika godine Goran Đurović, Izvršni direktor kompanije Cerovo.

Najbolja u kategoriji srednjih preduzeća je Mirjana Mijušković, izvršna direktorica Glosarija.

U kategoriji malih preduzeća izabran je Radovan Radulović, izvršni direktor Montenomaks Control & Logistics.

Menadžer godine u mikro preduzećima za 2017. godinu je Xhemal Ravja, izvršni direktor V.U. Veterinum, a za mladog menadžera godine proglašen je Miloš Golubović,  izvršni direktor Veletex-a.

U kategoriji preduzeća koja su u većinskom vlasništvu države izabran je Slobodan Stanišić, izvršni direktor Radio difuznog centra.

Titula najuspješnijeg menadžera u državnim i javnim institucijama pripala je Miomiru M. Mugoši, direktoru Poreske Uprave Crne Gore.

Upravni odbor AMM-a donio je odluku da ove godine nagradu za životno djelo dodijeli dr Miodragu Gomilanoviću.

Od pristiglih nominacija u kategoriji Najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera izabran je Fakultet za međunarodnu ekonomiju, finansije i biznis (UDG).

Broj pristiglih nominacija, podrška najznačajnijih institucija i organizacija, uključujući i veliku podršku medija pokazuju da je Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika Crne Gore prepoznat i ove godine kao centralni poslovni događaj.

Ukupan prihod od 615 miliona €, neto dobit od 44 miliona €, ukupne investicije 99 miliona € i broj zaposlenih preko 7250 su ukupni ostvareni poslovni rezultati dobitnika nagrade za 2017. godinu i najbolja potvrda njihove uspješnosti.

Pokrovitelj događaja i ove godine je Vlada Crne Gore. Podršku su dale institucije Privredna komora Crne Gore i Uprava za kadrove, kompanije Mtel, Yes event, Aquamonte, Sava osiguranje,  Lovćen banka, Finance Plus, Primato P, Carinvest, HR Partner, Strategic lab, kao i projekat 100 najvećih.

Galerija svečane dodjele nagrada najuspješnijim menadžerima i preduzetnicima 26.04.2018.

 

 

 

 

Datum: 27/04/2018