office@amm.co.me +382 67 933 000

Regionalna studija o uticaju pandemije COVID-19 na mala i srednja preduzeća

AMM je uključen u projekat koji realizuje USAID, pod nazivom „Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project“ (EDGE), a za čiju implementaciju je zadužena International Development Group LLC (IDG). Isti predstavlja regionalnu aktivnost koja se sprovodi u Evropi i Evroaziji (E&E) u periodu od 3 do 5 godina, a koja ima za cilj da stvori uslove za inkluzivni, održivi ekonomski rast i da podrži saradnju unutar regiona i evroatlantskih integracija.

S obzirom na znatan doprinos malih i srednjih preduzeća (MSP) privredi Zapadnog Balkana (99% svih firmi, 65% ukupne dodatne vrijednosti poslovnog sektora i 73% ukupne zaposlenosti [OECD, 2019]), dobro koordinisana podrška malim preduzećima, biće važna da bi se izborili sa uticajem pandemije COVID-19.

USAID „Economic Development, Governance and Enterprise Growth Project“ (EDGE) vrši procjenu uticaja pandemije COVID-19 na mala i srednja preduzeća u sledećim lancima vrijednosti: 1. voće i povrće; 2. turizam; 3. laka (prerađivačka) industrija ; 4. ICT. 

Istraživački projekat sprovodi ACT Global. Njihov tim ima za cilj da uspostavi saradnju sa značajnim brojem MSP-a u Crnoj Gori i dobije povratne informacije kako bi se osigurali kvalitetni rezultati istraživanja koji bi se mogli koristiti u programima pomoći USAID-a na nivou države.

Link ka anketi je sledeći: https://www.questionpro.com/a/TakeSurvey?tt=7WXuAe9FimY%3D.

Zahtjev za saradnju