office@amm.co.me +382 67 933 000

Važne odluke pred Upravnim odborom Asocijacije menadžera Crne Gore

Upravni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore održaće sjednicu u ponedjeljak 12.12. sa počekom u 18:30h, u hotelu CentreVille. Na sjednici koja će biti zatvorena za javnost, Upravni odbor Asocijacije će predložiti kandidata za predsjednika AMM-a, kandidata za predsjednika Skupštine AMM-a i izabrati predsjednika Foruma Top Menadžera (CEO Forum) i zamjenika predsjednika AMM-a.

Takođe će biti donesena odluka o izboru članova i predsjednika žirija za ”Izbor menadžera i preduzetnika godine”, kojem su podršku dale najznačajnije poslovne organizacije i kompanije kao što su Privredna komora Crne Gore, Unija poslodavaca Crne Gore, Savjet stranih investitora, Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore i dr.

Nakon nepune 4 godine postojanja, Asocijacija menadžera Crne Gore je postala prepoznatljiva i respektabilna poslovna i društvena organizacija, sa naglašenim trendom rasta članstva, kako individualnog tako i sa podrškom privrede kroz članstvo u Kompanijskom klubu AMM-a.

Sa početnih 20 osnivača, Asocijacija danas broji blizu 300 članova koji se nalaze na rukovodećim pozicijama u privatnim i javnim preduzećima, društevnim organizacijama i institucijama. Ovakav broj, kvalitet i struktura članova učinio je da AMM postane prepoznata kao snažna kadrovska baza, nezaobilazan partner državnim organima, organizacijama, institucijama u zemlji i inostranstvu.

AMM je postala punopravni član Evropske kofederacije menadžera CEC i Evropske menadžment Asocijacije EMA, sa mjestom u Izvršnom komitetu CEC-a.

Dodjela organizacije prvog ”Kongresa evropskih menadžera”, kojem je prisustvovalo 318 delegata iz Evrope i preko 80 gostiju iz 21 zemlje Evrope i svijeta, bilo je veliko priznanje rezultatima koje je AMM postigao prethodne 3 godine.

Danas Asocijacija menadžera Crne Gore predsjedava Asocijacijom menadžera jugoistočne Evrope, a ima i vodeću ulogu u Caux Round Table Globalnom dijalogu CRT za zemlje zapadnog Balkana.

Polazeći od značaja odluka koje će donijeti Upravni odbor na najavljenoj sjednici, Asocijacija će blagovremeno javnost upoznati sa istim.