office@amm.co.me +382 67 933 000

Sastanak premijera Spajića sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore

• Sastanak premijera Spajića sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore •

Na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Milojkom Spajićem predstavnici Asocijacije menadžera Crne Gore iskazali su spremnost da u bliskoj saradnji sa institucijama doprinesu unaprjeđenju biznis ambijenta. Posebno kroz, kako su istakli, predlaganje novih zakonskih rješenja, podršku procesu digitalizacije društva i afirmaciju liderstva u privatnom i javnom sektoru, sa akcentom na rodnu ravnopravnost i osnaživanje ženskog liderstva.

“Očekujemo da stabilnost ove Vlade ima svoj iskaz i u dinamičnoj komunikaciji sa poslovnom zajednicom kroz razmjenu inputa koji za cilj imaju stvaranje nove vrijednosti, kako u ekonomskom tako i u društvenom kontekstu” istakao je Budimir Raičković predsjednik Asocijacije.

Premijer Spajić je upoznao sagovornike sa aktivnostima Vlade koje se odnose na usvajanjenje Predloga Budžeta za 2024. godinu koji je, kako je kazao, fokusiran na razvoj. U tom kontekstu ukazao je na značaj izbjegavanja uvrštavanja Crne Gore na sivu listu Manivala. “Usljed višegodišnjeg nemara, suočili smo se sa potencijalnim stavljanjem naše zemlje na tzv. Sivu listu Manivala što bi značajno otežalo poziciciju naše zemlje i negativno se odrazilo na naše građane. Ipak, uz iskazanu posvećenost svih članova tima uspjeli smo uvjeriti naše partnere u odlučnost da bez odlaganja napravimo pozitivne promjene koje očekuju naši građani. Oni su jedini koje ne smijemo iznevjeriti”, poručio je premijer.

Predsjednik Skupštine Asocijacije menadžera Slavoljub Popadić iznio je niz prijedloga za unaprjeđenje upravljanja u privrednim preduzećima te podržao odluku da se na čelo svih kompanija u državnom vlasništvu biraju profesionalci. To je, kako je istakao, jedini način da se dođe do najboljih rezultata.

Predsjednik Odbora za digitalnu transformaciju Vladan Tabaš ukazao je na značaj digitalizacije i pozvao Vladu da u značajnijem procentu uključi poslovnu i IT zajednicu u proces kreiranja politika, cijeneći da Strategija digitalne transformacije predstavlja dobar osnov za dalji razvoj ove oblasti.

Potpredsjednica za oblasti liderstva i poslovnih žena Marijana Kadić Bojanić ukazala je na potrebu osnaživanja socijalnih servisa kao vida podrške ženama u liderstvu i informisala o formiranju Asocijacije liderki čiji je cilj snažniji razvoj ženskog liderstva.

Sastanku je prisustvovala i Izvršna direktorica AMM-a Anđela
Radosavović koja je informisala o mogućnostima saradnje Vlade i Asocijacije na konkretnim projektima, sa posebnim osvrtom na projekat Izbor najuspješnijih menadžera, preduzetnika i poslodavaca godine, tj. dodjelu naprestižnije poslovne nagrade na nacionalnom nivou, čiji je Vlada institucionalni pokrovitelj.

Sagovornici su se saglasili da je digitalizacija važna poluga daljeg društvenog razvoja te da je kvalitetan sistem socijalnih usluga oslonac afirmaciji ženskog liderstva što je, kako su istakli, generacijski zadatak.

Asocijaciju su predstavljali i Zoran Savić – zamjenik predsjednika AMM i Radovan Radulović potpredsjednik za oblast preduzetništva.

Share this:

Andjela Radosavovic